Hej!
Nu har vi med tillstånd från Lars-Olof Larsson i Timmersdala publicerat ytterligare två historiska filmer om skogsarbete: “En film om manuell barkning i skogen” samt “En film om maskinell barkning”, filmerna finns på denna länk: http://www.solhem9.se/historiska_filmer_skogsarbete.html
Det finns inga ord som kan beskriva vår tacksamhet över att Lars-Olof Larsson fortsätter att dela med sig både av sina breda kunskaper vad gäller dåtida skogsarbete samt även tillhandahåller material vi kan publicera och använda på Solhem 9:s hemsida. Tusen tack till dig Lars-Olof! Förutom filmerna som nämns ovan finns även 3 nya broschyrer inlagda under broschyrbank skogsbroschyrer:
http://www.solhem9.se/broschyrbank_skogsbruksmaskiner.htm
Det är två broschyrer från Söderhamns verkstäder AB om barkningsmaskinen Cambio, samt en broschyr från Kockums Landsverk: “från stubbe till plank”.
Fortsatt trevlig varm och fin sensommar till er alla!
Med vänliga hälsningar
Christina Berglund (webbansvarig på Solhem 9)